De leider ontwaakt

Ontwaken is meer dan wakker worden

Tijdens een teambespreking vraagt de manager aan een collega ‘waar ben je met jouw gedachten?’
Zegt de collega ‘ik dacht even na over wat je net zei’.

of

“Hoe laat hadden wij precies afgesproken” klinkt als een vraag, maar in dit geval is het niet een vraag.
Maar wat is het wel?

of

Twee medewerkers in een team zetten de hakken in het zand. Alle energie die ze hebben is negatief en gericht op de nieuwe leidinggevende. Dat is een collega die vanuit het team is doorgegroeid. De leidinggevende weet zich geen raad. De poging is om de hakken in het zand bespreekbaar te maken met de twee. Die poging mislukt. Was dit te voorspellen?

Interessant is te ontraadselen wat er hier nu precies aan de hand is. Dit is typisch iets voor De Leider Ontwaakt. Het ontwaken is meer dan wakker worden. Het gaat hier om onze communicatie – in de kern – te begrijpen. Ontwaken is het vermogen om bewust stil te staan bij wat er gebeurd. Dit vraagt om een verdiepende kijk in hoe de relatie werkt.

Het grootste deel van onze communicatie is onbewust. Wat gebeurt er als je dit bewust doet? Ontwaken is (durven) ontraadselen en de ‘achtergrond’ in onze communicatie gebruiken. Bij De Leider Ontwaakt heb je verschillende programma’s (ook ‘in company’) die je verder helpen. Het doel is de mens achter de professional te leren kennen en te benutten. Het resultaat is meer eigenheid en autonomie en sneller zicht op hoe je je energie gebruikt in samenwerking.

Ontwaken is de symbolische metafoor om met behulp van dit cursus programma anders te gaan kijken en ervaren hoe professionele relaties werken. Er zijn drie manier om dat te ontdekken.
Je leest er alles over op deze pagina’s:

Heb je vragen?
Neem gerust contact op of bel.